Убијено седам побуњеника у Дагестану

Седам побуњеника убијено је у операцији руских безбедносних снага у Дагестану.

У операцији руских безбедносних снага у Махачкали, престоници Дагестана, убијено је седам побуњеника, саопштио је Национални комитет за борбу против тероризма.

Операција је обављена у петак увече у стамбеној згради у престоници Дагестана Махачкали, наводи се у саопштењу.

Шесторица побуњеника, осумњичена за убиства и изнуде, опкољена у у стану у згради из које су сви становници евакуисани. Побуњеници су потом покушали да побегну отворивши ватру из аутоматског оружја. Убијени су када су им припадници специјалних снага узвратили на напад.

Седми побуњеник, који се скривао недалеко од зграде, убијен је када је запуцао на полицију, наводи се у саопштењу.

После првог рата између руских федералних снага и присталица независности у суседној Чеченији (1994-1996), побуна је постепено исламизована и почела је да се прелива у Дагестан, да би средином прве деценије овог века постала оружани екстремистички исламски покрет активан на целом Северном Кавказу, а посебно у Дагестану.

Напади на припаднике полиције и војске скоро су свакодневна појава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво