Читај ми!

"Јутјуб" на ирански начин

Иран покренуо нови сајт за размену видео снимака као алтернативу Јутјубу који су у тој земљи забрањен. Иранске власти покушавају да створе сопствени интернет простор који неће бити повезан за западним делом света.

Власти у Ирану покренуле су нову интернет страницу за размену видео снимака у покушају да понуде алтернативу за популарне сајтове попут Јутјуба који су у тој земљи забрањени.

Интернет страница државне телевизије названа је Мехр, што на персијском значи наклоност.

Циљ нове странице је промовисање иранске и исламске културе и уметника. За сада није познато у којој мери ће тај сајт бити надгледан или цензурисан.

Сајтове попут Јутјуба или друштвених мрежа Фејсбук и Твитер иранска држава је забранила, правдајући то тврдњама да блогери западних земаља воде "тихи рат" против Исламске Републике.

Иранске власти су најавиле и да покушавају да створе сопствени интернет простор који неће бити повезан за западним делом света, али стучњаци за сајбер технологију наводе да ниједна земља не би могла да учини то у потпуности.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије