Читај ми!

Марш азиланата за Беч

Против лоших услова са којима се суочавају док чекају на решавање молбе за добијање азила, група азиланата из Центра за прихватање у Трајскирхену протестовала је маршом за Беч.

Група азиланата из Центра за прихватање у Трајскирхену маршом за Беч протестовала је против лоших услова са којима се суочавају док чекају на решавање њихове молбе за добијање азила.

После вишечасовног марша, азиланти су вечерас стигли у Беч, где ће провести више дана у "протестном кампу"

Група од око 500 људи, како наводи Министарство унутрашњих послова, претежно из Пакистана, на путу кроз Беч најпре је застала испред суда за азил, да би потом наставила ка парку "Сигмунг Фројд" надомак центра.

У том парку азиланти намеравају да проведу више дана.

Протестни марш дуг више од 30 километара протекао је, према наводима организатора и полиције, без инцидената, а немир у редовима учесника изазвале су гласине да ће у кампу Трајскирхен  бити одржана контрола присутних.

Министарство унутрашњих послова демантовало је ову гласину, истичући да је измишљена информација и да таква акција није планирана.

Како наглашава Министарство, у недељу ће бити спроведена контрола присутности као сваког дана, а у случају да неко од становника Центра није присутан из оправданих разлога, као што су посета лекару или уставно право на слободу протеста, та контрола неће имати никакве последице.

И камповање испред бечке цркве Вотивкирхе полиција неће спречити, већ ће, како наводе у Министарству, бити толерисано као израз слободе окупљања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара