Читај ми!

Има времена за договор са Ираном

Још има времена да САД и Иран реше несугласице око иранског нуклеарног програма, изјавио амерички председник Барак Обама, на првој конференцији за новинаре после реизбора.

Амерички председник Барак Обама рекао је на првој конференцији за новинаре после реизбора да још има времена да САД и Иран реше несугласице око иранског нуклеарног програма.

Обама је говорио и о кључним економским питањима у земљи и скандалима везаним за донедавно првог човека ЦИА, који су потресли Вашингтон и рекао да му је други мандат дао могућност да настави борбу за средњу класу.

Председник САД је позавао републиканце у Конгресу да усвоје закон којим ће се продужити пореске олакшице за све грађане који зарађују мање од 250 хиљада долара годишње.

"То је питање око којег се сви слажемо, тако да би то требало да урадимо одмах, а онда можемо да наставимо расправу о пореској реформи и начинима за повећање буџетских прихода", рекао је Обама.

Коментаришући скандал у вези са бившим директором ЦИА Давидом Патреусом, Обама је рекао да не жели да "суди о томе како је дошло до свега тога око генерала", јер још увек "немају све информације".

На питање новинара да ли сматра да је Федедрални истражни биро направио грешку што га није обавестио да је покренуо истрагу, Обама је одговорио да има "пуно поверење у ФБИ и да они имају тежак посао".

Председник Обама није желео да говори о будућим чланови свог кабинета, истичући да је сада приоритет постићи двостранчки договор у Конгресу како би земља избегла нову економску кризу и рецесију.

Председник САД Барак Обама изјавио је да је охрабрен тиме што је сиријска опозиција формирала ново руководство, али је додао да САД нису спремне да га признају као "владу Сирије у изгнанству".

Према његовим речима, САД такође нису спремне да наоружају сиријску опозицију, и ту тему тренутно не разматрају јер се плаше да би оружје могло пасти у руке исламских екстремиста што би, како је указао, могло да нашкоди регионалној стабилности.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара