Читај ми!

Јеремић изразио саучешће жртвама урагана

У име Генералне скупштине Уједињених нација, њен председник Вук Јеремић изразио саучешће породицама чији су чланови настрадали у удару урагана "Сенди". Јеремић је том приликом најавио учешће на самиту о климатским променама.

Председник Генералне скупштине УН Вук Јеремић на неформалној седници тог тела посвећеној последицама урагана "Сенди", изразио је саучешће породицама настрадалих, а говорећи о климатским променама, најавио је учешће на Конференцији у Дохи.

Неформални састанак Генералне скупштине УН који је Јеремић сазвао управо поводом разарања изазваног овом природном непогодом, почео је минутом ћутања, у знак поштовања не само жртвама урагана "Сенди" већ и настрадалима у земљотресу у Гватемали.

"Наше мисли и молитве су са онима који су погођени и желимо им брз опоравак", рекао је Јеремић.

"Познато је да је ураган "Сенди" оставио последице и на седиште Уједињених нација. Чврсто верујем да генерални секретар УН и његов тим заслужују подршку у превазилажењу проблема", додао је председник Генералне скупштине УН.

Како је подсетио, екстремне временске промене узроковане глобалним загревањем представљају манифестацију климатских промена.

"То је веома озбиљна тема која захтева од нас већи заједнички рад како бисмо на одговарајући начин пришли овом проблему", рекао је Јеремић, и најавио да ће, са генералним секретаром УН Бан Кимуном, присуствовати предстојећој Конференцији о климатским променама у Дохи.

Јеремић је позвао чланице УН да овом догађају посвете највећу пажњу и учествују у њему са делегацијама на највишем нивоу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара