Читај ми!

Помоћ за жене и девојчице ометене у развоју при манастиру Света Петка код Параћина

Студенти и професори Факултета педагошких наука у Јагодини организовали су хуманитарну аукцију ликовних радова. Прикупљена средства биће уручена Дому за девојчице и жене ометене у развоју при манастиру Света Петка код Параћина.

Уникатни ручно осликани цегери, графике и уља на платну еминентних ликовних уметника продати су на аукцији коју су заједно приредили студенти и професори Факултета педагошких наука у Јагодини.

Показали су да је хуманост и брига за друге основна одлика будућих учитеља и васпитача.

Део радова настао је на факултету током вежби и наставе из уметничке групе предмета.

"Студенти са нашег факултета су, заправо да кажем, са уметничког модула, односно модула за те уметничке предмете, креирали, односно радили све ове интересантне чешљеве, разне графике. Постоје неке уметничке слике које су они такође радили", рекао је представник за медије Факултета педагошких наука у Јагодини Стефан Љубомировић.

Асистенткиња Факултета педагошких наука Јована Ђорђевић истиче да су поред професора и студената матичног факултета аукцију својим радовима подржали и професори који иначе нису уметници.

"Али, и они се баве уметничким радом из љубави, као и пријатељи ван факултета", рекла је Ђорђевићева.

Помоћ неопходна 

Новац прикупљен на Факултету педагошких наука у Јагодини намењен је девојчицама и женама које не могу самостално да брину о себи, а о којима се старају монахиње из манастира Света Петка у Извору код Параћина. Монахиње су у више наврата обавештавале јавност да им је помоћ неопходна.

"Сматрамо да је врло важно да се развија та компонента хуманости и код студената и да је на неки начин наша мисија као установе да исту ту врсту хуманости развијамо и код грађанства", каже професорка Факултета педагошких наука Илијана Чутура.

На аукцији је прикупљено близу 70.000 динара.

Слике су углавном куповали професори и запослени на Факултету, а у тој установи најављују нове хуманитарне акције намењене Дому у Извору код Параћина.

недеља, 02. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије