Читај ми!

Шапчани спремни за Међународни Баскин куп у Италији

На међународном Баскин купу у Италији Србију ће представљати једини тим овог спорта у нашој земљи, Баскин тим Шапца. Спорт који се спојио кошарку и инклузију зачет је у Италији.

Висина коша прилагодјена, прилагодјена и правила. Различите потребе играча, иста жеља за спортом. У баскин тиму нема ограничења у годинама и могућностима, заједно на терену потешкоће оболелих допуњују здрави.

“Мени значи социјализацију и схватање живота. Јако је важно разумети металне потешкоће и физички инвалидитет и све то да будемо заједно, да будемо довољно активни а не само по страни”,каже Мирјана Караџић.

 “Људи су укључени сви почев од оних који имају церебралну парализу као ја од рођења до оних који су у колицима. Много значи и са стране здравља, са стране дружења, са стране менталног здравља, невероватна ствар. Да ли се радујете путу у Италију? Наравно ново искуство први пут ћу летети авионом све је то позитивна ствар”, објашњава Ненад Дивљаковић.

 Заједно у тиму очеви и деца. Породице Петровић и Поповић узор могима.

“Шта је најважније? - Да породица буде на окупу и ја даљем подршку брату”, истиче његова сестра Софија Петровић.

Да ли ово значи твојој сестри? Наравно највише значи њој као и свима осталима који су овде, битно је да су ту да тренирамо а све остало ће доћи, наглашава Исидора Поповић.

Баскин је у Шабац стигао пре четири године, на иницијативу италијанских инвеститора. У оквиру Спортског савеза за особе са инвалидитетом и уз подршку града, скоро тридесетак чланова тренинге не пропушта.

“Да је оволико енергије и у осталим спортовима колико има на овим тренинзима била би нам много успешнија спортска ситуација и у другим сегментима нашег бављења спортом. Да ли сте спремни за Италију? Јесмо 110%”, каже Зоран Љубишић, тренер Баскин тима Шабац.

На међународни Куп у регију Вићенцо међу тимовима из 8 земаља, умеће и вредност баскина представиће двадесеточлани шабачки тим.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара