Читај ми!

Хуманитарни концерт за лечење три Врањанке и девојчице

Још једном је Врање показало хумано лице - и удружења и појединци, радници, привредници, локална самоуправа, црква - ујединили су се за здравље својих суграђанки.

За Надицу, за Снежану, за Софију, за Адријану!

За њихово здравље, за живот - сложни и солидарни. После неколико месеци прикупљања помоћи, један циљ је испуњен.

"Онда се десило да нам је Никола помогао, и да је данас Софијиним родитељима уручен потребан новац и да Софија креће на лечење", наводи Јелена Стојковић, чланица организационог одбора.

Лечење је почела Адријана Симеонова која има тумор на кичми, примила је зрачне терапије у Грчкој.

"Има паузу два месеца што се тога тиче, онда би требало да прими неке хемиотерапије, након два месеца се поново враћа у Атину, и видећемо шта ће конзилијум шта ће одлучити то се тиче њеног лечења", истиче Стефан Деспот Дамњановић, Адријанин брат.

И даље је потребан новац за лечење - и Снежани Станковић за трансплантацију бубрега, Надици Стошић за терапије матичним ћелијама које би зауставиле мултиплу склерозу. Хумани људи, удружења, црква, град - помажу.

"Приближавамо се једном великом циљу где ћемо послати три наше суграђанке, уствари четири, и малу Софију, на лечење", каже Ведран Костић, старешина Саборног храма у Врању.

"Колико су неке ствари ипак битније од овог свега материјалног, колико је цела ова акција и један путоказ ка једном богатству и ка једном дару”, сматра Никола Роквић, певач.

Подршка стиже и од тринаестогодишње Ангелине која је победила карцином.

"Желим да их поздравим, јесте тешко, али треба да се боре, да верују да је све могуће и сви смо уз њих", закључује тринаестогодишња Ангелина Тасић.

Уз својеврсну химну љубави и човекољубља, Никола Роквић је почео и завршио хуманитарни концерт у порти Храма Свете Тројице у Врању. И она носи важну поруку: "Јер једном живиш, па барем живи најбољи".

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво