Лознички "Свет жена"

Двадесет другу годину манифестација „Свет жена" у Лозници прилика је да се младе жене на почетку каријере представе јавности и одваже на даље кораке. Током марта, жене из тог, али и осталих градова, имаће прилику да говоре о својим успесима, али и свим проблемима с којима се суочавају у пословним и приватним сферама живота.

Успешне предузетнице, жене на руководећим функцијама, уметнице, али домаћице, представиће на овогодишњој манифестацији „Свет жена" свој живот, проблеме, али и пут до успеха. То ће им, кажу, бити прилика да буду ветар у леђа свим женама на почетку каријере, а нарочито онима које се још нису одважиле да крену ка остваривању својих идеја и циљева.

"Младе жене увек су јако заинтересоване да учествују у нашој манифестацији и чини ми се да је свако учешће неке младе уметнице или уметнице која је на самом почетку те своје каријере чини ми се даје препоруку даље и увек нам се сваке године јавља све више младих уметница у разним медијима које би желеле да се представе", наводи Марина Цветановић, историчарка уметности.

Оснаживање жена и унапређење њиховог положаја су циљеви којима се из године у годину тежи све више. Прилику да направе своје прве кораке у представљању јавности ове године осим младих жена имаће и оне које су прве кораке у пословању почеле да праве тек после четрдесете године.

"Углавном та нека креативност, иновативност и управо та жеља да можда и оне жене које се нису до сада одважиле, а можда имају неке своје скривене таленте да их подстакнемо и да их охрабримо. Наравно, говоримо и о неким темама које су мање лепе, али су такође важне, тако да ћемо ове године имати и позоришну представу која говори о насиљу над женама. Значи подршка женама у сваком смислу, у сваком сегменту живота", истиче Снежана Нешковић Симић, директорка Центра за културу „Вук Караџић".

Програм манифестације „Свет жена" трајаће током целог марта, а у њему ће учешће узети одважне и храбре жене чије активности инспиришу друге да стварају и напредују.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво