Читај ми!

Јаја јефтинија у продавницама него на пијацама

Шарена јаја су за хришћане симбол Васкрса који ће православци прославити ове недеље. Екипе РТС-а проверавале су цене на пијацама и у продавницама.

Цена јаја на пијацама широм Србије није се мењала уочи Васкрса, али је у односу на прошлу годину виша за око 40 процената јер су, кажу фармери, повећани и трошкови производње.

"Цене у зависности од класе крећу се од 13 до 17 динара. Ова бела јаја 20 динара је цена. Више се траже бела кажу да су лакша за фарбање", каже један трговац.

У великим трговинским ланцима јаја се продају и по нижим ценама. Паковање од 30 комада кошта од 320 до 360 динара, због чега је опала продаја на пијацама.

"Јефтинија јесу, али нешто чини ми се да нису баш свежа као овде, јер ја имам жену од које редовно купујем", каже једна суграђанка.

У мањим продавницама које се снабдевају из локалних фарми такође су ових дана актуелне акције.

"Имамо акцију за 30 јаја 360 динара, то је веома повољно, десет је 135 динара, с тим што уз то иде и на поклон црвена фарба за јаја", наводи Љиљана Ђорђевић, продавачица.

Тржиште је добро снабдевено, осим кокошијих нуде се јаја од препелице, ћурке, гуске. Већа потражња на пијацама и у продавницама очекује се наредних дана, али је евидентно, кажу продавци, да се купује по 20, 30 јаја, што је знатно мање него ранијих година.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво