Читај ми!

Заштитна одела за немачко тржиште

Предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом "Будућност пет" није прекидало своју производњу од почетка епидемије. Међу првима су у Србији шили маске, а сада се припремају за израду заштитних одела која ће за две године пласирати на тржиште Немачке.

Више од половине запослених у јагодинској фирми "Будућност пет" су особе са инвалидитетом. Посао, кажу, добијају по степену инвалидности, па свака од радница обавља операцију сходно својим могућностима.

"Педесет посто сам инвалид а овде радим већ 19 месеци. Добри су, имају обзира према нама знају наше недостатке, да смо ми мало спорији, да имамо неке своје,али они нама излазе у сусрет, тако да сам задовољна", каже Снежана Димитријевић, радница

Производња није прекидана ни током највећег таласа епидемије. Уз стрикто поштовање прописаних мера ове вредне жене шиле су заштитне маске које су у сарадњи са министарством рада и социјалне политике дистрибуиране геронтолошким центрима.

"Ми смо добро прошли целу прошлу годину зато што смо добро организовали производњу, радили смо све како нам је наложено ,распоредили раднике на размак који смо требали и све је прошло без већих проблема," истиче Слађана Стојковић, шефица производње.

Бројни трговаци у нашој земљи само продају заштитна одела па у овој фирми с поносом истичу да заштитна одела овде сами праве. Амбициозни су и планови за будућност па ће тако 2022. грађевинари, вариоци, електричари у Немачкој носити радна одела произведена у овом погону.

"Ми смо јако поносни на чињеницу да ће ососбе са инвалидитетом из Србије производити прво српско радон заштитно одело за тржиште Немачке. Тренутно су одела, дизајн је одређен, тренутно су у фази моделирања затим се пушта у производњу а затим ће наш немачки партнер "Делта сyстем" радити саму финализацију производа и даљу дистрибуцију односно пласма производа на тржиште Немачке," објашњава Јелица Стаменковић, власница фирме.

Иако особе са инвалидитетом спадају у рањиву друштвену групу, власница фирме за своје запослене каже да су тихи хероји јер су и у периоду када је све стало они радили и сада без већих проблема шире своју производњу.



субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи