Кад најмлађи Лесковчани дарују вршњаке

Клуб родитеља лесковачке Основне школе "Јосиф Костић" и Коло српских сестара организовали су хуманитарни базар у цркви Оџаклији. Прикупљени новац употребиће за припрему новогодишњих пакетића за сиромашну децу.

Имали су пуне руке посла, пуно им је и срце, јер ће улепшати празнике и обрадовати пакетићима вршњаке који тешко живе. Уз цену коју одређују грађани, ови прелепи колачи, украси и честитке наћи ће се у многим домовима у Лесковцу.

Нина Станковић, ученица другог разреда, каже да су се припремали недељу дана јер су желели да помогну сиромашној деци.

Њен друг Павле Милојевић додаје: "Учимо о хуманости од малих ногу. Много сам срећан кад помажемо другима."

Јединствени и сложни. И деца и родитељи. Увек спремни да помогну.

То потрђује и Наташа Милојевић: "Увек се јављамо, кад год буде било потребно. И свака част учитељици што се овога сетила."

Учитељица Драгица их од првог дана учи хуманости. Негује заједништво, предузетнички дух и одличну сарадњу са родитељима и добротворним организацијама.

"Када је човек хуман, онда може да покаже и своје знање и своју креативност и све оно лепо што поседује једна личност", речи су учитељице Драгане Анастасијевић.

Уз овакве акције и подршку Епархије нишке, чланице Кола српских сестара, са поклонима стижу и до најудаљенијих села у Јабланичком округу.

Јелена Ераковић, председница Кола српских сестара у Лесковцу, каже да нема цену радост на лицима људи до којих дођу и чињеница да сте некога учинили срећним. Охрабрује их и то што се донатори још јављају.

Наредних дана уз лепе жеље биће подељено 500 празничних пакетића.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво