Читај ми!

На чији мамац, по мишљењу Зајечараца, трза свака риба?

Дејан Мадић из Зајечара је сниматељ, риболовац и произвођач варалица за све врсте риба. Његове варалице користе риболовци широм света, наруџбина је све више, а хоби који је постао додатни посао и даље му причињава задовољство.

Од првог дана када је на варалицу уловио смуђа, много је воде Тимоком и Дунавом протекло. Варалице су тада биле на примитивном нивоу, а данас их сам израђује и то од најквалитетнијег дрвета, балзе. Не прође ни дан а да не осмисли неку нову шару или неку нову комбинацију боја.

"Сад сам у некој почетној фази, значи од овог дрвета прво се обликује варалица, а после иде даље, обликовање, шмирглање, убацивање арматуре ове жице унутра и још много операција док не дође до ове фазе, сигурно има преко 20 операција. Свиђа ми се што могу да будем креативан на свој начин, да развијам машту, понашам се као велико дете", каже Дејан.

Желели смо да проверимо како то практично изгледа на Тимоку. Али Дејан каже да није време за пецање јер нема рибе.

"Ја сам изашао само да наштелујем ове варалице јер пре него што буду спремне, морају да се провуку кроз воду, кроз реку, да се намести, то мора да ради како треба. Морају да буду стабилне, не могу да се тетурају лево-десно, морају да иду право", прецизан је Дејан.

Крај је риболовачке сезоне. На Тимоку је данас лоше време па нисмо успели да проверимо тврдње многобројних Зајечараца да на Дејанов мамац трза свака риба!

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво