"Лазарева коцка"'- играчка од срца

Душица и Бојан Ристић из Врања направили су за свог сина играчку која подстиче развој моторике. По оцени стручњака, "Лазарева коцка" је погодна и веома корисна у раду са слабовидом децом.

 Мајка је пожелела је да свом осамнаестомесечном сину Лазару подари нешто ново и другачије. Модел је пронашла на интернету и са супругом Бојаном Ристићем, инжењером технологије дрвета, израдили су едукативну коцку.

"Урадили смо једну коцкицу као демо, као прототип и онда сам водила Лазара на игралиште где су почела да прилазе и друга деца," каже Душица.

Отац Бојан наводи да је коцкица  направљена од дрвета али да има и  пластичне и металне делове који су 90 посто зашрафљени, сасвим мали део је лепљен.

Сви делови су причвршћени и безбедни за игру млађе деце, али и старији је воле. "Лазарева коцка" је погодна за развијање сензомоторике и упознавање са предметима.
 "Сасвим случајно, ни ми то нисмо знали да је оваква играчка врло корисна за слепу и слабовиду децу. Зато смо урадили смо десетак комада које могу да користе у терапији," каже Бојан.

Родитељи кажу да су им је  највећи успех срећа и задовољоство малишана док се играју "Лазаревом коцком," јер све што раде, раде из љубави. Послове су супружници поделили, Бојан је задужен за грубу израду, а Душица за естетику. Дневно направе десетак коцки.


 

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво