Пирот: новац за прославе у хуманитарне сврхе

Град Пирот преусмерио је средства предвиђена за прославу Дана града и Нове године у хуманитарне сврхе. Милион и по динара намењено је за болесну децу, куповину таблет рачунара ученицима слабијег материјалног статуса, помоћ старима, набавку опреме за Дом здравља. Додатно је град одвојио средства и за набваку опреме Општој болници Пирот.

Матеа Лазаревић, који болује од церебралне парализе, један је од деце за чије лечење је град Пирот усмерио новац, који је био планиран за прославу дана града и Нове године.

"Матеа је имао до сада девет операција и увек му је неопходна помоћ. Он је на специјалној исхрани, не хода, не говори, због тога нам је добродошла свака помоћ или у виду новца или у виду хране, све нам је то неопходно", каже Моника Лазаревић, Матеина мајка.

Део средстава дат је за обнову куће 81-јједногодишњој Јелени Алексић, која јој је пре двадесетак дана потпуно изгорела.

- Све је изгорело, нема ништа,она трећа соба још није очишћена, али она није много изгорела. (Јесу ли вам брзо средили?)- Па, брзо за пет дана, то нигде није имало.

"Општина је одобрила преко Центра за социјални рад 200 хиљада динара за набавку непоходног материјала, пре свега, за кровну конструкцију. Уводи се струја, очекујемо сутра да буде и прикључак и финално да се заврши, тако да баба Јелка може да уђе унутра да нормално живи", каже Небојша Иванов, директор ЈКП „Регионална депонија".

Град Пирот од ових средстава је купио и десет пулсних оксиметара Дому здравља, а због све теже епидемијске ситуације, одобрена су и додатна средства за набавку опреме пиротској Општој болници.

"Ми смо, данас, донели једну одлуку на градском већу, да из сталне резерве ангажујемо преко 500 хиљада динара за набавку апарата за Болницум који су везани за потпору кисеоника. Нама је жеља да људи буду адекватно збрињавани, да имају адекватну здравствену негу" наглашава Владан Васић, градоначелник Пирота.

Овај гест града Пирота, сигурно ће јаче засијати од све новогодишње расвете. Остаје и жеља да они којима је помоћ упућена, успеју да залече део својих мука.

 

 

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво