Ваљевска онлајн пијаца за све укусе

Онлајн пијаца Ваљево, која је на једној од друштвених мрежа формирана у време ванредног стања, за девет месеци постала је важно место за пласман пољопривредних производа. Осим тога, грађани Ваљева и околине размењују информације о услугама, а организују и хуманитарне акције.

Марија Димитријевић из Попучака надомак Ваљева стекла је бројне купце посредством онлајн пијаце. Осим гајења товних пилића у породичном газдинству припрема зимницу, а органитовала је и доставу на кућну адресу.

„Ја сам то видела као шансу. Идеје су кренуле да се рађају једна за другом. Све оно зимнице што нисам продала у току зиме, а већ је било пролеће, мислим у рекордном року да сам распродала. А онда је кренула сезона воћа, количине смо повећали. Ја сам презадовољна. Мислим да сам стекла велико поверење својих суграђана" каже Марија Димитријевућ из Попучака код Ваљева.

Продају се на ваљевској онлајн пијаци: прасад, јагњад и риба, њиве, шуме и куће и личне половне ствари да се поправи кућни буџет. Размењују се важне информације, јер, кажу лако се сазна који зубар дежура викендом и контакт потребног мајстора због ненаданог квара. Не чуди што је за девет месеци што група добила 19 700 чланова.

„Наших 16 000 чланова је строго из Ваљева. Ми штитимо наше људе. Нама је у интересу, ако се продаје ајвар, да то буде од неке наше домаћице. Ако се продају ораси, да је то из нашег краја. Значи, то је онако јако, да кажем, битно сачувати", објашњава Смиљка Кузмановић, администартор Онлајн пијаце Ваљево.

Изгубљени новачник брзо је пронашла власница. Не продају се само, већ и поклањају кућни љубимци, на пример. Онлајн пијаца је место и за хуманитарне базаре и акције.

„Пар породица које су биле онако социјално угрожене, ми смо пустили те акције. Лепо им се помогло. Мислим, дивно је видети колико наших суграђана, уствари, Има стварно потребу да помогне некоме" истиче Смиљка.

Вашег репортера привукле су услуге које доприносе заштити животне средине. Чишћење дизел мотора од чађи да би се смањио ниво штетних материја у издувним гасовима. Има и откупљивача старих аутомобила за рециклажу.

 

 

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара