Необична кочија на чачанском тргу

Најмлађе Чачане ових дана вожњом на градском тргу увесељава Деда Мраз.

У оделу Деда Мраза непрестано окреће четири точка украшене кочије коју је сам направио. У вожњи највише уживају деца, али су несвакидашњим призором очарани сви који прођу градским тргом у Чачку.

Задовољни су, највише најмлађи и допада им се јер још не возе бицикл. И родитељи су задовољни јер им усрећује децу сваки дан. 

Овај Чачанин је по професији кувар, али се за вожњу суграђана и туриста определио још јесенас, када је направио рикшу и прикачио је на свој бицикл. Пред празнике украсио је и своје превозно средство претворио у новогодишњу кочију.

"Пошто је сад ионако топло, нема снега хтео сам да средим мало кочију да буде лепа онако украшена. Пошто сад нема ништа онако садржаја за децу све ово време какво је и око короне, па сам хтео да нешто направим да буде баш лепо и да будем Деда Мраз, да се маскирам у Деда Мраза И да средим кочију да се деца возе овде на тргу. Да њима бар буде лепо у овим временима", каже чачански Деда Мраз Драган Толић.

Вожњу рикше Драган је почео каже из љубави, не ради зараде. Зато му није тешко да направи на стотине кругова и задовољство му је када провоза више десетина малишана.

"Није тешко кад су то деца у питању, само можда понеки родитељ кад седне онако можда је мало теже, али са децом је увек лако И лепо увек са децом. Пошто деца су онако најбоља, значи с њима је уживанција. Нема никаквих проблема, значи, баш уживање", објашњава Толић.

Необични Деда Мраз каже да ће наставити своју мисију увесељавања најмлађих на градском тргу у Чачку до Српске Нове године.

 

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара