Ако већ не можемо сви да будемо писци, можемо да имамо само своју, персонализовану књигу

Млади брачни пар Мирјана и Младен Јоксимовић из Крушевца, пре две године из хобија су почели да праве поклоне личне природе. Необичном техником старим књигама дарују нови живот испуњавајући и најзахтевније жеље.

Све је почело из љубави и жеље да Мирјани приреди изненађење. Због љубави је, каже Младен, из Књажевца и дошао у Крушевац, не слутећи да ће под истим кровом уз породични кутак скупа стварати и „Креативну кућу".

" Знао да ми је супруга велики љубитељ књига, тражио сам  по интернету како да се још нешто изроди из те књиге, нешто лепо," каже Младен.

Срце међу корицама освојило је Мирјану и покренуло је  да усаврши технику са интернета. Од цртежа до шаблона, прецизним савијајањем и сечењем листова нови живот добило је стотинак наслова.

" Има много књига, има књига које нико не жели више да чита, на жалост. Онда их ми претварамо у поклоне. Једна је отишла за Немачку, друга до Аустралије,  чак и до Бахама, до популарне плаже где су снимани „Пирати са Кариба". Ето , то је нешто што је мени интересантно, поготову као туризмологу и особи која обожава путовање. Ако ми нисмо отишли, нек иде књига," са радошћу прича Мирјана.

Давно прочитане странице њиховим трудом сада трајно сведоче многе важне тренутаке, пријатељства, љубав и срећу. Младен сада помаже супрузи, бави се дигиталним делом посла - ради персонализоване корице за књиге по Мирјаниној идеји.

"Могућности су разноразне, " додаје Милена, " од имена, иницијала, симбола, лого за  фирме, симбола из познатих филмова, серија. Буквално, шта вам падне напамет, ми можемо да смислимо и некако већ да уклопимо."


Успешно испуњавајући туђе жеље, Мирјана и Младен се надају да ће им хоби прерасти у посао, а књиге које стварају једнога дана постати део уникатне понуде њихове сувенирнице

 

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара