У Жељинама се реконструше кућа за бесплатан одмор деце са посебним потребама, помоћ неопходна!

У Жељинама, надомак златиборског села Сирогојно, фејсбук група "Возачи великог срца" и Удружење грађана "Мултиарт" из Врбаса, недавно су, уз подршку донатора, купили кућу у којој ће бесплатно боравити родитељи и деца са сметњама у развоју. У скромну планинску кућу, којој предстоји реконструкција, стигле су и прве донације за опремање.

У скученом простору недавно купљене куће гужва али и радост коју су, прешавши више од 300 км у једном правцу, са креветима и табуреима, донели најпознатији столар у Србији и његов син Стефан.

" Свака оваква акција је изазов да учествујемо. Где можемо да помогнемо, да дамо неки свој допринос -  ми се појавимо. Понудили смо  сарадњу и убудуће. До сада смо обезбедили кревете, прозоре..." наводи Милорад Јурковић Миле, столар из Раковца код Беочина.

И мада већ имају подршку великог броја појединаца, донатора и хуманитарних удружења, још увек су на почетку.

 Иван Рендић, волонтер Удружења „Мултиарт", Врбас, наглашава да је подршка увек потребна. Нема новца за ограду, за летњиковац и за фасаду. До сада су им помогли  људи великог срца и добри људи из земље и иностранства, али је новац и даље потребан.


Бесплатан боравак родитеља и деце са сметњама у развоју у планинској кући, на надморској висини од око 1000м, имаће и посебан, терапеутски значај. " Измештање породице из свакодневног живота у природом богату средину, доводи до тога да деца почну да функционишу другачије и њихов напредак је осетан," стручни је став Славице Менићанин из Удружења Маслачак.

Реконструисана кућа са окућницом, у којој ће бити организоване  спортско-моторичке, психолошке, ликовне и друге радионице, како се надају добротвори, прве косриснике добиће до краја године.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије