Велика љубав за мале авионе

Много стрпљења и посвећености потребно је за хоби попут моделарства. Један тинејџер спреман је да се месецима посвети изради макете свог омиљеног авиона.

Почео је са макетама од пенастог материјала, а сада су висококрилци које стрпљиво склапа од дрвета. Један од њих је "пајпер".

"Ја, у ствари, волим моделе, гледам по правим авионима", каже Саво Милутиновић из Осаонице. "Ово иза нас су модели неких авиона из 1938. године. Привлаче ме  ти старији модели, они су изазовнији за рад и, чини ми се, компликованији од нових, млазних типова авиона."

Више од шест месеци ради на авиону дугом два метра, са распоном крила од три метра. Зависно од модела, потребно је склопити неколико стотина делова. Али Саву то није проблем, јер је реч о безрезервној љубави.

"Све се ради шаблонски", објашњава Саво. "Имате план по ком радите  крила, труп и све остало. Не знам ни сам зашто сам ово завеолео али ме од детињства привлаче авиони. Мало по мало, кренуо сам да правим моделе и,ето, стигао сам довде."

Своје умеће у склапању модела необичних авиона Саво показује на аеромитинзима и скуповима, које организују заљубљеници у моделарство и летелице.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво