Могу ли ускршња јаја да се доставе брзом поштом?

Од почетка епидемије ковида 19 у Србији, курирске службе имају посла више него икада. У условима повећаног ризика, неке су и запошљавале раднике, јер је требало пратити прелазак фирми на онлине пословање и процват такозване "куповине из фотеље".

Шапчанин Иван Божанић, по струци је кошаркашки тренер који се  пословима доставе бави осам година. Са још хиљаду колега у компанији Дејли експрес широм Србије, не гледајући на сат, већ два месеца ради док не заврши посао. И поред ризика у време епидемије, дневно стиже на дупло више адреса, понекад и у вечерњим сатима.

Иван Божанић, курир:" Они су у чуду, ви још увек радите и тако нека питања на која смо већ навикли. Просто са еланом завршавамо дан, са неким осмехом. Гледамо да људи ипак разумеју да живот мора да иде даље."

 У компанији кажу да на путевима имају више од 500 возила, да отпуштања није било, јер је посла више него икада.
Ненад Алимпић, руководилац огранка Д Експрес Шабац:" Ниједан поштански оператер није био спреман да одради толики број пошиљака, курири су имали дупло више посла. На пример, ако су пре тога имали дневну испоруку од 50 до 80 адреса, сада су имали 150 до 200 адреса за испоруку."

Овог пролећа слично је и у комапнији АКС у чијем се централном магацину у Шапцу обради око 50.000 пакета и адреса дневно, због чега су за укупно 600 возила ангажовали још курира.


Немања Петровић, комерцијални директор АКС експрес курир:" Компанија АКС експрес курир је у протекла два месеца ангажовала још додатних 50 возила и 50 људи, у плану нам је да до краја године ангажујемо  додатна средства, возила и још 150 људи."

Изолација у време пандемије утицала је на ширење онлајн пословања и укључивање најстаријих потрошача у интернет куповину.

Слободан Јекић, АКС центар Шабац:" Велики број тих старијих лица је за кратак период дошао до сазнања како то функционише. Ми смо били изненађени знањем тих људи, поруџбинама путем интернета , како су функционисали, како су сарађивали са нашим куририма."


Било је, кажу курири и немогућих захтева- да се доставе ускршња јаја или животиње. Брза пошта је посао у тренду, у време изолације и контакт са светом.

 

 

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво