Падине Гоча озеленеле, али интересовања туриста нема

Због епидемије коронавируса и полицијског часа, ове године неће бити организованих првомајских уранака у Краљеву и Врњачкој Бањи и осталим бањским и туристичким местима у овом делу Србије. Власници апартмана у викенд насељима на Гочу кажу да је интересовање гостију за боравак на овој планини мање него претходних година.

Иако су врхови попут Љуктена, Прерова и Пањике још под снежним покривачем, падине Гоча су озеленеле и заблистале у пуном сјају. Ливаде су ту и тамо испресецане траговима точкова теренских возила, али за сада припадају стаду оваца Братислава Јовановића из села Стари Гоч. 

Братислав је међу последњима са ове планине који истерује овце на испашу сваког пролећа, мада и његово стадо има само 20 грла.

"Нема 10-15 кућа уврх главе. Највише 15 нас, по двоје троје. Негде једно у домаћинству. А раније је било преко 40", прича Братислав.

Овај део Гоча је мање насељен. Запосели су га само власници викендица и апартмана. У насељу "Хоризонт" у понуди је преко 150 апартмана. Међутим, гостију нема. Тек по који, и то углавном ранији посетиоци или чланови породица викендаша, најавили су свој долазак за 1. мај.

Ристо Ђуровски, из насеља "Хоризонт", каже да постоји интересовање из иностранства. Имао је позиве из Хрватске, Босне, Македоније и Бугарске. Међутим за 1. мај неће бити тако велико интересовање.

И власници апартмана на Гочу се спремају за нову сезону, као и хотелијери у Врњачкој Бањи, јер су гости већ најавили свој долазак од средине маја.

"У великој мери се спремамо да издајемо и даље наше апартмане. Посебно у лето и зиму када је највећа потражња", изјавила је Гроздана Арнаут из истог насеља.

После првомајских празника ову планину ће окупирати посетиоци. Највише они који уживају у адреналинским спортовима. Авантуристички центар из Врњачке Бање већ је најавио долазак велике групе бициклиста и стреличара.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво