Тата из ковид амбуланте

Од средине марта, Милан Јанићијевић из Јагодине радио је у ковид амбуланти, а ту је и дочекао вест да је први пут постао тата једне Дуње. Бебу и супругу још није видео јер је због могућности заразе одвојен од породице.

Милан по неколико пута током дана и ноћи комуницира са супругом Јеленом и сада скоро једномесечном Дуњом путем видео-позива и фотографија. Без тога, каже, не зна како би издржао то што су раздвојени.

Присећа се најемотивнијег тренутка, када му се брат, који ради у породилишту, јавио из порођајне сале баш у тренутку када је беба рођена. "Расплакао сам се тада и после тога, када сам видео прву слику", каже Милан.

Са колегама у ноћној смени у ковид амбуланти Милан је сазнао да је постао тата. Времена за славље није било.

"Ту је било доста и среће и узбуђења, али с друге стране, и туге, јер не може да види своје дете. Милан је мој јунак", каже Иван Вукосављевић, доктор опште медицине.

Посао у ковид амбуланти, каже Милан, веома је напоран. После месец и по дана, поново је у Дому здравља и по распореду у сеоској амбуланти.

"Нисам се покајао. У суштини, то је наш посао и поготову у оваквим тренуцима. Треба да покажемо највише бринемо за наше пацијенте", каже медицински техничар Милан Јанићијевић.

Милан и Јелена нису овако планирали Дуњино рођење. Супруга и беба код његових родитеља, он сам у стану. Ипак, кажу да је најбитније то што су сви здрави, а тренутна ситуација их је још више зближила.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво