Пет породица у Лозници за десет дана добило близанце

У време лоших вести везаних са вирус корона, доносимо вам и оне лепе које стижу из породилишта Опште болнице у Лозници. Од увођења ванредног стања рођена је 91 беба, 48 девојчица и 43 дечака, и ту није крај.

Из лозничког породилишта доносимо вам лепе вести. Овде је у последњих десет дана рођено чак пет пари близанаца, и то је случај који, кажу, није годинама забележен.

„Маме и бебе су у добром стању, једино што су једна од тих жена која је родила близанце то су били превремени порођаји, па су бебе послате у Институт за превремено рођену децу у Београд што је уобичајена пракса, у принципу за сад имамо и добру неонатолошку службу све је покривено", истиче др Жељко Павловић, начелник породилишта у Општој болници у Лозници.


И у ванредним околностима, у породилишту, кажу, функционишу редовно.

„Нема никаквих проблема, нико није позитиван, нико није у изолацији тренутно, надам се да неће ни бити, рад је у породилишту потпуно нормалан, такође и рад на одељењу, смањен је интезитет само у смислу да не радимо оне операције које нису хитне, значи све што је хитно мора се урадити, порођаји наравно не могу да чекају", додаје др Павловић.

У лозничком породилишту годишње се роди више од хиљаду беба, а осим Лозничанки, ту се порађају и жене из три суседне општине. Доктори се у шали, кажу, надају да ће по узору на претходних месец дана, роде чешће долазити и у будуће.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара