За најбоље нишке студенте бесплатан одмор на Копаонику

Град Ниш најбоље студенте награђује зимовањем. На Копаоник ускоро путује деведесеторо најбољих са нишког Универзитета.

За најбоље нишке студенате крај марта резервисан је за предах од напорног рада. Седам дана на Копаонику укључујући ски-пас и обуку, све о трошку града. Међу награђенима је и Анастасија Коцић која студира два факултета.

 

"Студент сам Факултета уметности, графички дизајн и упоредо студирам факултет спорта и физичког васпитања. Дипломирала сам прошле године на оба факултета и сада сам уписала оба мастера", каже Анастасија Коцић.

Град Ниш своје најбоље студенте на овакав начин награђује од прошле године - признање за уложени труд и подстрек за даљи рад.

"Прва мало већа награда коју сам добила захваљујући свом успеху. Захвална сам граду Нишу, с обзиром да никад нисам скијала и ове године ћу захваљујући овој награди то научити", наводи Анђела Јефтић са Факултета заштите на раду, а Ђорђе Маринковић студент Медицинског факултета додаје: "Потребно је доста одрицања пре свега ја волим да кажем у броју неурона који због често великог стреса одумиру, тако да је лепо видети да се град ангажује за своје студенте на овакав начин и дефинитивно нам доноси један степен одушка."

"И следеће године ћемо спроводити ову акцију, гледаћемо да триплирамо број студената у односу на прву годину. Ове године издвојено је шест милиона, иде 90 студената, најбољих наравно, деканатима смо остављали да они издвоје који су то студенти", објашњава Бранислав Качар, градски већник за омладину и спорт.

У склопу нишког универзитета има 14 факултета са око 25.000 студената.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво