У једној соби живи Иван Крстић са петоро деце

Поред Јужне Мораве у Владичином Хану у оронулој кући, у тешким условима, живи шесточлана породица Крстић. Самохрани отац са старијим синовима само повремено ради, а једино стално примање им је социјална помоћ. Локална самоуправа помаже социјално угроженим породицама, али нема довољно објеката за смештај.

Влага, хладноћа, чађ, свакодневица су у оронулом дому породице Крстић из Владичиног Хана. Кућерак као соба три са три саграђен је пре скоро седамдесет година од блата и сламе, у распадајућем је стању, а кров прокишњава. Све ствари које су стекли или добили црне су од чађи.

"Лоше стање, немају деца услове да уче унутра, плафон само што не падне, кров што не падне. Најтеже је када је зима", наводи Иван Крстић.

Воду доносе са јавне чесме у граду, а о купатилу и чистоћи само маштају.

"Немамо где да перемо, немамо где да пунимо воду. Да се купамо исто", каже Ђулијана Крстић из Владичиног Хана.

Ивана је жена напустила пре десетак година. Са њим сада живи петоро деце, старији синови са оцем траже и раде сезонске послове.

Локална самоуправа помаже сиромашним становницима, али кажу немају довољно објеката да свима обезбеде боље услове за живот, очекују да ће ускоро бити слободан један објекат.

"У наредних десетак дана очекујем да та породица ослободи контејнер који ћемо привремено дати на коришћење породици Крстић. Након тога наставићемо да радимо док не обезбедимо неко боље и трајније решење", наводи Владимир Костић, заменик председника општине Владичин Хан.

Претходних година општина је набавила десет контејнера за привремени смештај породица које су због клизишта и поплава остале без крова над главом. Саградили су и девет стамбених јединица у Прекодолцу за смештај ромских породица, а као помоћ деле и грађевински материјал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво