Важни тренуци овековечени фото-апаратом

Празници, славља, па и други важни догађаји не могу се замислити без фотографија. У дигиталној ери, дигитална је и фотографија, а све је више и оних који желе да поједине тренутке овековечи професионални фотограф.

Оштро око, добар апарат, осветљење, пуно стрпљења и фотографисање може да почне. Нина, Дуња, Ева и Новак, упркос годинама, добро знају како треба да се наместе за добру фотографију. Да се ухвати прави тренутак и емоција потребно је ипак много умећа и стрпљења.

„На пример када се дете крсти ту нема понављања, када је дечји рођендан, када дете дува свећицу ту углавном нема понављања тако да је то посебан тренутак забележити срећу, забележити некад и сузе радоснице", каже Виолета Станковић, фотографкиња.

У данашње време многи власници мобилних телефона и фото-апарата себе виде и као фотографе. Могућности обраде и улепшавања слике су велике, што је предност, али како кажу професионaлци, то није најбитније за добру фотографију.

„Моје очи другачије некада виде фотографију од оног ко је замислио. Више волим да се људи скроз препусте мени због тога ми је познанство са клијентима битно, да их добро упознам па онда да направимо добру фотографију која ће се свидети и мени и њима", додаје Виолета.

Од некадашњег развијања негатива у тамној комори до данашње дигиталне много тога се променило. Остала је иста жеља да се забележе битни животни тренуци и да на фотографији изгледамо што боље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара