Веће могућности за развој општине Бабушница

Слободна зона Пирот, 2018. године, проглашена је за најбољу у Европи. Ове године прошириће се и на околне, неразвијене општине. На тај начин, Слободна зона Пирот привлачи нове инвеститоре, а постојећим фирмама омогућава проширење капацитета.

Доњи веш и купаће костиме врхунског квалитета шију радници у погону словеначке конфекције "Лисца" у Бабушници. Комплетна производња намењена је извозу, за 5 година запослили су 100 нових радника.

"Пре неки дан сам засновала уговор на неодређено време. Добро је, може да се заради. Услови су добри", каже Маја Ђорђевић, радница.

Однедавно, "Лисца" ради у границама Слободне зоне Пирот. То ће олакшати проширење капацитета.

"Планирамо инвестиције у вредности од око 300 до 400 хиљада евра. Пре свега се инвестиције односе на увоз опреме, очекујемо бенефите од Слободне зоне кроз пореске олакшице и царинске олакшице" наглашава Мирослав Илић, директор конфекције "Лисца".

Проширење граница Слободне зоне, сиромашној општини Бабушница доноси веће могућности за развој.

"Све то много значи за овај крај и за оживљавање овог краја, за упошљавање младих људи", каже Слађана Николић, председница општине Бабушница.

Слободна зона Пирот прати светске трендове развоја и планира изградњу логистичког центра.

"Постајемо регионална зона тако што ћемо имати режим слободне зоне и у Димитровграду за гринфилд и у Бабушници за браунфилд инвестиције", истиче др Драган Костић, директор Слободне зоне Пирот.

"Очекујем да ове зоне у будућности имају главну улогу у развоју економије у својим земљама", каже др Мохамед Алзаруни, председник Светске организације Слободна зона.

Слободна зона Пирот са годишњим прометом од 900 милиона евра и 7000 радника, најуспешнија у Србији.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара