Од Балкана, преко Борнеа до Јордана – дописници РТС-а стижу свуда

Дописници РТС-а у 2019. години урадили су више од 10.000 рубика за све наше емисије. У потрази за добром причом, извештавали су и из најнеприступачнијих делова Србије, из земаља у окружењу, али и неких егзотичних крајева.

Дописничка мрежа РТС-а и ове године обојила је програм наше телевизије, тако да буде другачији и разноврснији од свих других. 

Сваког дана стизале су приче из 24 дописништва из читаве Србије, а радило се у свим временским условима – и ноћу и дању.

Сметови нас никад нису изненадили и наше екипе су се пробијале и до најудаљенијих села и, кад се даље није могло аутомобилом, ишло се пешке, само да би се снимио живот људи у завејаним селима.

Потресне слике стизале су и са поплављених подручја у Краљеву, где су дописници извештавали из воде. Захваљујући правовременим информацијама, угрожена домаћинства су брже добијала помоћ, а наши снимци обишли су свет.

Били смо и на лицу места приликом евакуације села Јасеновика, када је дошло до хемијског акцидента, приликом превртања цистерне са опасним материјама. Мештани су добијали у нашем програму прецизне информације, где и кад треба да се евакуишу.

Наши дописници били су први у извештавању у кризним моментима са Косова и Метохије, Северне Македоније и Црне Горе, а били су и део „Балкан медија каравана“, који је прешао 1.500 километара мигрантском рутом да би обишао кампове у Северној Македонији, Босни и Херцеговини и Србији. У Бихаћу је дописничка екипа из Крушевца посетила највећи прихватни центар у којем је смештено 1.700 миграната.

Дописници су често морали због непредвиђених ситуација на терену да покажу и своју сналажљивост, храброст и добру физичку припремљеност.

Кад добију прилику да направе путописну репортажу са неке егзотичне дестинације, дописници то прихвате као одмор од свакодневних обавеза. Тако је Драгослав Гогић био део тима Планинарског савеза Србије који је обишао острво Борнео у Малезији, а освојио је и највиши планински врх југоисточне Азије Лоус.

Приказали смо и лепоте Јордана – посебно чудесне Петре и пустиње Вади Рум, а са рониоцима смо истраживали и дубине Црвеног мора, које крије много тога лепог.

И за време новогодишњих и божићних празника наши дописници су на терену. Чекамо вас и у 2020. години са новим причама, надамо се лепим.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво