Шта је "Иза затворених врата" у Чајетини

Тридесетак заљубљеника у седму уметност, младих ентузијаста из Чајетине, недавно су завршили филм „Иза затворених врата“, драму са примесама хорора која је наставак краткометражног филма под истим називом. Њихов први филм добио је „Златну пирамиду“ на Фестивалу српске фантастике, а пред другим је такмичарска, сезона фестивала.

Понети успехом и добрим критикама за први краткометражни филм, али и истински заљубљени у то што волонтерски раде, пре две године упустили су се у нови, за њих непознат, подухват, рад на дугометражном филму.

„Ми сви волимо филмове, тако да је свако од нас имао неку идеју, неки предлог, шта да се уради. Било је веома занимљиво учествовати у једној, да кажем продукцијски веома захтевној сцени која је снимана на више локација, тако да је то било једно веома занимљиво искуство, прави осећај једног филмског сета“, каже глумац Мирослав Јевремовић.

Његов колега Радован Љубојевић додаје: „Ја сам у филму био најмлађи хајдук који је ту био само посматрач тог несрећног догађаја. Било је јако тешко и изазовно радити са животињама, сви смо били напети, била је баш зима.“

Пекари, правници, новинари, монтажери, школараци и троје професионалних глумаца, њих 30-ак, чине екипу која је две и по године, једном телевизијском камером и уз импровизацију остале опреме, снимила драму са примесама хорора.

„Ради се о једној породичној трагедији која је проузрокована догађајима из далеке прошлости. Преци наших главних јунака су починили злочин и након дуго година тај злочин их је стигао у виду казне, иако су они били недужни сами по себи, њихова породица је носила то тешко бреме“, објашњава Благоје Радишић, глумац и асистент режије.

Давид Колаковић, аутор филма каже да је ово тема која је некима табу, некима није: „Али оно што ја мислим да је то тема која се годинама вуче кроз наш народ и саставни је део нашег фолклора, сад да ли су оне стварне или не, нама су биле занимљиве и решили смо да их ставимо у филм.“

И ма какав успех остварили на предстојећим фестивалима, кажу, поносни су на свој нови филм и траг који су њиме већ оставили.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије