Куће на коришћење за младе парове који се настане у књажевачким селима

Општина Књажевац од шездесетих година прошлог века има негативан природни прираштај. Општинске власти верују да ће пројектом поделe државних станова и кућа на коришћење грађанима Србије који желе да живе у овом граду, зауставити тај тренд.

Према попису из 2011. године у књажевачкој Општини било је нешто више од 32 000 становника. Дестек година касније тај број је опао за неколико хиљада. Због свега реченог општинске власти су поред осталих мера за повећање броја житеља на овом подручју понудиле бесплатан смештај свим грађанима Србиј који желе да живе у овој Општини.

 

„Добра идеја да се врати омладина да се рађају деца у тим селима да нам се покрену школе да би смо покренули пољопривреду."

„Што се тиче ових станова ја сам презадовољан са тим што се урадило, да дамо људима кров над главом", кажу анкетирани.

 У Општини Књажевац кажу да је у току попис објеката који су у државном власништву. По завршетку тог посла куће и станови ће бити реновирани и понуђени, бесплатно, на коришћење свим грађанима Србије.

„Ми желимо да на овај начин уз све мере пронаталне политике, а навео бих: 4 хиљаде евра за сваку незапослену мајку која роди треће дете. Ми желимо да повећамо број становника. У сваком селу у коме би дошао да живи један брачни пар, то би, можда, значило још неколико деце у том селу, то би значило и опстанак тих наших села", каже Милан Ђокић, председник Општине Књажевац.

 

У Књажевцу кажу да је ова јавна позивница добра основа за свеукупан развој, тим пре што ће будући становници ове општине имати могућност запослења како у индустријском тако и у пољопривредном сектору.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво