У Смедереву украден новац за лечење болесног дечака

Грађани Смедерева и читаве Србије прикупљали су данима новац за лечење Филипа Ивановића, који се месецима успешно бори са малигним тумором. Ову хуманитарну акцију пољуљала је вест да је украдено чак пет кутија са новцем намењим лечењу дечака.

За операцију Филипа Ивановића у Манхајму, првобитно је тражено 106.000 евра, колико је и прикупљено. Болница је затим повећала трошкове на 200.000, па се акција прикупљања новца наставља.

Иако су грађани свакодневно остављали новчане прилоге у за то намењене кутије, било је и оних који су злоупотребили помоћ за Филипа. За неколико дана, у Смедереву је украдено пет кутија са новцем.

Захваљујући видео-надзору, лопови су пронађени, али не и новац. Иван Ивановић, отац Филипа Ивановића, каже да су то учинили тинејџери:

"Колико смо сазнали, то су нажалост деца, 2004. и 2005. годиште, они су ухваћени, и против њих се спроводи кривични поступак. Њихови родитељи нам се нису јавили, нама је битно само да је заустављена крађа, јер нам је тај новац потребан. Власници локала су нам рекли где је украдено, да можемо да вратимо кутије како би се акција наставила."

Након завршене четврте терапије у Франкфурту, Филип се осећа добро. Његови родитељи се надају да ће бити оперисан већ крајем децембра.

Јелена Ивановић, мајка Филипа Ивановића, каже да је пред њима неизвесност.

"Ни ми тачно не знамо шта нас даље чека, иде та операција, после тога исто хемиотерапије, зрачења ће имати. Филип је сада добро, хвала Богу, стварно је у добром општем стању и држи се, што је најбитније, борац је велики."

Филип Ивановић болује од синовијалног саркома меког ткива. Родитељи се надају да ће до краја децембра успети да сакупе 200.000 евра и да ће, уз помоћ хуманих људи, спасити Филипу живот.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара