Златна рукавица за младе лесковачке боксере

Иако тренирају у тешким условима млади боксери Дубочице из Лесковца ове године постигли су запажене резултате. Медаље које освајају на државним првенствима и боксерским ревијама резултат су квалитетног стручног рада легенде лесковачког бокса Божидара Арсића и његове упорности и ентузијазма. Добар рад у Дубочици препознали су и у Савезу чији председник обећава помоћ клубу који има дугу и богату традицију.

Као пре пет деценија, ништа се није променило у Боксерском клубу Дубочица, сем што је тада млади Божидар Арсић био највећа нада лесковачког бокса, а данас у истим условима тајне племените вештине преноси младим борцима. 

Арсић за себе воли да каже да је последњи мохиканац, заљубљеник коме је бокс био и остао више од живота. Зато и не одустаје и даље је посвећен, има изузетну енергију и ентузијазам па заједно са младим боксерима који га беспоговорно следе одржава тренинге у немогућим условима.

"Са децом у разговору планирам за пар дана када крене хладније време да прекинемо са тренинзима. Ми имамо само пећ од 3,5 киловата који троши много енергије, струја је скупа, а ми годишње добијамо само 200.000" каже Божидар Арсић, БК Дубочица Лесковац.

Да упоран рад и љубав према спорту дају резултате говори чињеница да су млади боксери Дубочице ове године узели једну златну и две сребрне медаље на првенству Србије а освојили су и пет шампионских титула на шампионату југоисточне Србије.

"Мало је необично да девојчице тренирају бокс, то код нас још није баш прихваћено као у другим државама али подржавају ме", истиче Емилија Драгановић, Боксерски клуб Дубочица Лесковац.

"Напорно је уз пуно рада и успеси су добри", каже Никола Радовановић из БК Дубочица.

Квалитетан рад у Дубочици препознали су и у боксерском савезу који је клубу донирао опрему. Председник савеза Ненад Боровчанин истиче да Дубочица мора да опстане.

"Као што смо видели у овој Сали неопходна је санација пода нови ринг тако да ћемо ускоро и то да решимо" наглашава Ненад Боровчанин, председник Боксерског савеза.

Љубитељи бокса у Лесковцу са сетом се сећају времена када су ринговима широм Србије и Југославије владали Саитовић, Станковић, Цекић, Стојановић. Божидар Арсић је остао ту као стуб који све држи на својим плећима. Крајње је време да му се помогне и да Дубочица за почетак бар добије управу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије