Струја, телевизор и шпорет за најстаријег Зрењанинца

Најстарији Зрењанинац Томо Чолић и његова супруга, захваљујући хуманитарној акцији коју су покренули новинари и спортисти, после дужег времена добиће струју, шпорет, телевизор и неопходне намирнице. Живе у социјалном стану, који је склон рушењу, па су се дародавци потрудили да им макар мало олакшају живот ове зиме.

Тешке старачке дане преживљава деведесеттрогодишњи Тома Чолић из Зрењанина. Већ је једном морао да се сели из неусловног објекта, а ни садашњи није ништа бољи.

 

"Онај стан где смо били то је пало и нису хтели ови из Општине да поправе. И онда су ми дали поново ово, овде нит воде имам, нит имам струје", јада се Чолић.

Пензију нема, јер нема ни дана радног стажа. Познат је као продавац новина: колпортер. Не чуди зато што је новинар, на наговор публицисте Дејана Бошњака организовао акцију помоћи.

"Кад сам видео ову ситуацију и ову слику, они немају струју, нису имали шпорет на чврсто гориво, немају телевизор, основне намирнице и мени је то био неки импулс да кренем", каже Богољуб Грујић, новинар.

Тома и његова супруга Вера пожелели су да Нову годину дочекају уз ТВ програм. Део тих снова испунио им је репрезентативац Србије у стоном тенису Илија Мајсторовић.

"Трудимо се максимално, може се видети из примера најбољих српских и светских спортиста, тако се трудимо и ми на овом нашем градском нивоу да помогнемо колико можемо", каже Илија Мајсторовић, стонотениски репрезентативац Србије.

Подршка акцији је стигла и од спортиста који у Зрењанину играју кошаркашку бизнис лигу. Прикључили су се и естрадни уметници. Врло брзо ће се прикупити 50.000 динара да Чолићи добију струју.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара