Хармоника за три генерације

На недавном Светском трофеју хармонике ,одржаном у Португалу,, најпрестижнијем такмичењу на свету у области академске хармонике,Влајко Јовановић,ученик шестог разреда ваљевске Музичке школе "Живорад Грбић" победио је у својој категорији. Влајко(14) је лауреат многих светских такмичења.

Влајко Јовановић свој таленат потврдио је бројним домаћим и међународним наградама. Победа на светском трофеју хармонике, круна је досадашњег школовања, која ће му отворити врата престижних академија. У његовој породици хармоника се свира генерацијама.

„Мој деда и мој отац су свирали исто хармонику али они су свирали народну музику. Ја се нисам одлучио за народну музику зато што, не знам како да кажем то, не улази ми у уши. Прија ми ова музика. План ми је да идем на школовање у Беч на конзерваторијуму, а после ћемо видети за академију", каже Влајко Јовановић, ученик 6. разреда Музичке школе "Живорад Грбић" Ваљево.

Влајко на часове путује сваког дана из родне Мионице. Стална путовања нису га омела да буде међу најбољим ученицима.

„Сваки пут га доведем, чекам и одвезем га.То тражи много рада, он је упоран талентован и радимо , ништа тешко нама није", додаје Влајко.

Вредно признање Влајку Јовановићу доделили су најеминентнијих светски педагози у конкуренцији најбољих младих извођача на хармоници из 26 земаља. Његова награда велики је успех за музичку педагогију наше земље.

"После 36 година рада да имам ученика који жели да наступа жели да се такмичи, хоће да вежба да се не своди рад само у учионици да научимо нешто па.Имао је безброј такмичења ја стварно не могу ни да се сетим да их набројим", истиче проф. Душица Тимотић, Музичка школа "Живорад Грбић" Ваљево.

"Заиста је за дивљење а онда кад за то добије светску награду,прво место на нивоу планете свима нама је знак да радимо праву ствар И да добро радимо ову ствар", каже Сузана Радовановић Перић, дир. Музичке школе " Живорад Грбић " Ваљево

За нове успехе ретко талентованог Влајка Јовановица , цуце се у будуцности и мимо граница насе земље. Он је само један од најупецатљивијих примера препознатљивог успесног рада Музичке школе у Ваљеву за 65 година постојања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво