Живот на одређено време

Сваки пети радно способни становник општине Трговиште је назапослен. Општина тај проблем ублажава локалним акционом планом тако што на одређено време ангажује шездесет одсто незапослених.

Посао, макар и на одређено време, становницима даје могућност да живе и остану у Трговишту. Тридесетпетогодишња Јасмина Станојковић је захваљујући јавним радовима, после десет година изашла из зачараног круга незапослених.

Послове су поделили по половима. Жене уређују двориште манастира "Преображење" у Козјем Долу, а мушкарци су зидари. Ангажовани су млади, али и старији људи којима је до пензије остало мало времена.

Посао Војиславу Станојевићу значи много јер је, као каже, у годинама и ту је да би стекао пензију.

"Радила сам и у фабрици, устајала у пет сати,  чувала децу и кућу", каже Негица Томић, "а сада радим за себе.

Највећи број радника запослен је у Дирекцији, локалној самоуправи, Комраду.

"Са тим људством планирамо да завршимо већи део посла, чишћење прилазних путева, гробља, водовод", каже.Петрун Станојевић, в.д. директора ЈП Комрад у Трговишту.

Осим јавних радова и свако ко заврши факултет добија прву шансу, могућност да заврши праксу у неком предузећу.

То је, према речима Ненада Крстића, председника Општине Трговиште, начин да задрже људе, "да се не би селили и хватали пут ка Београду".

На повременим пословима у општини Трговиште ангажовано је 650 од укупно 1.050 незапослених. Средства су обезбедили локална самоуправа и Европска унија.

rts.vranje@rts.rs

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара