Васкршње даривање

Ужичко удружење Коло српских сестара организовало је у Парохијском дому донаторско вече Васкршње даривање. Овај програм део је шире хуманитарне акције током које се скупило преко 150.000 динара, намењених куповини намирница за најугроженије Ужичане, за најрадоснији хришћански празник.

Уз музику за све укусе, од духовних песама до рокенрола, уз беседу о Васкрсу, и традицији бојења јаја, и учесници вечери доброте и племенитости, и донатори подсетили су се старе изреке да нам живот враћа оно што дарујемо другима.

"Вече је предивно, са пуно емоција, са пуно порука, са лепом атмосфером да нас зближи. Ја живим овде од 1961. године, и увек сам био дародавац и никад се нисам покајао.Ово Васкрсње даривање, ово вече заиста је нешто што треба да постане традиција, јер имамо само оно што смо дали", кажу мештани.

Колу српских сестара, које већ 95 година негује хуманост и доброчинство сви су се радо одазвали.

"Ово је једноставно најмање што ја могу да учиним за све суграђане, ипак је ово хуманитарно, има хуманитарни циљ, а ја једноствно волим да певам", каже Маша Туцовић, ученица музичке школе АрсНова, Ужице.

"Имали смо дивне сараднике, дивне донаторе, јер смо желели да те породице, на тај наш најсветији, највећи празник имају макер тај дан и још који дан после празника изобиље на столу", каже Слободанка Мира Станковић Ћирковић, Коло српских сестара.

Захваљујући добровољним прилозима, уплатама предузећа и појединаца, ученика и професора Техничке школе Радоје Љубичић, прикупљена је велика количина намирница и више од 150 хиљада динара.

Поклон пакети за 40 материјално најугроженијих ужичких породица, према евиденцији Центра за социјални рад биће уручени у суботу уочи Васкрса.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара