Мале олимпијске игре

У спортској хали "Зорка" у Шапцу, одржане су Мале олимпијске игре, на којима је учествовало више од 900 основаца од првод до четвртог разреда. Победници овог такмичења, надметаће се на Спортским играма младих у Србији.

Спретност, кондицију и жељу да буду бољи од вршањака из других школа, на забавном полигону показали су најмлађи основци. Препреке су лако савладали, а умор брзо заборавили.

"Само смо полигон, и јако смо се трудили, сигурно сви. Мало смо вежбали време, припремали смо се, и мислим да можемо победити. Нисам се уморила, само скок је био најтежи", кажу малишани.

Поред игара на полигону, у оквиру квалификација за Треће спортске игре младих у Врању, основци су се такмичили у малом фудбали и игри "између две ватре".

"Треба да погађамо са лоптом, и кога погодимо, треба да дамо оном другом, да га гађа, и лопта ако удари од под, онда није поен, то је лака игра, и ја волим да је играм. Кад неко гађа, морамо да бежимо да нас не би погодио, мене нико није погодио.Припремала сам се, треба да се такмичим на полигону за трећи разред, очекујем једно од прва три места", кажу учесници.

Мала олимпијада је део пројекта "Расти здраво" у којем учествује више од 1.600 шабачких ученика нижих разреда.

"У том програму, деца у току целе године развијају своје способности, са њима раде дипломирани професори физичког васпитања, стручњаци раде вежбе, полигоне, развијамо њихову моторику", каже Драган Радивојевић, професор физичког васпитања.

"Иако носи епитет мале олимпијаде, овај догађај је изузетно значајан за нас, он је круна, признање, за сав труд који град Шабац улаже у развој спорта и наших најмлађи суграђана, велики број деце колико су они заинтересовани", каже Бојана Младеновић, начелница оделења за друштевене делатности и привреду.

Уз велику подршку родитеља и школских другова са трибина, најбољи шабачки основци обезбедили су учешће на спортских играма младих, на којима се у последњих 20 година, такмичило око милион деце.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара