"Лане", једино дечје позориште у Кикинди

Кикиндско позориште "Лане" је једино дечје позориште у Севернобанатском региону. Постоји већ седам година и израсло је у једну од најпосећенијих установа културе у граду.

Иако аматери, Александар Малетин и Милан Вујић, свој посао у Ланету обављају строго професионално. Заједно са осталим одраслим глумцима и великим бројем деце одиграли су више стотина представа и припремили тридесет премијера.

"Ево годинама напредујемо у сваком смислу и трудимо се да негујемо и оплеменимо нашу средину, а малишанима пружимо задовољство позоришта", истиче управник позориштанцета Александар Малетин.

Милан Вујић је, пре свега, глумац, али нема посла у позоришту који не обавља.

"Ту сам и као сценограф, костимограф, техничар, декоратер, шминкер, маскер, власуљар и мајстор тона и светла, а све зависно од представе", набраја Милан.

Матична кућа глумице Гордане Раушки је кикиндско Народно позориште, али већ неколико година сарађује са дечјим позориштем.

"То је једна дивна екипа младих људи, ентузијаста, који са великом преданошћу и љубављу граде институцију која ће сигурно имати блиставу будућност", констатује Раушки.

Александра Станкић, такође глумица, присећа се да јој је прва и главна улога била лик Марице у представи "Ивица и Марица", а играла је и у комаду "Збрка у шуми", "Лепотица и звер" и другима.

Деца се на позорници понашају као прави глумци. Кажу да су у почетку, кад су почели да глуме имали трему, али она је временом ишчезла. Воле да глуме и на позорници се дивно осећају и научила су више речи и лепше се изражавају.

Позориште "Лане" на репертоару има једну луткарску представу "Сто му громова постао сам мајка", а са другом "Деда и репа", коју управо припремају, премијерно ће наступити 7. и 8. новембра у београдском ПАН театру.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије