Поново ауто-трке на Аутодрому Берановац

После три године паузе, на Аутодрому Берановац код Краљева, поново се одржавају ауто-трке за шампионат Србије. У циљу побољшања безбедности такмичара и публике предузети су и неопходни кораци на уређењу стазе и боксова за возила и механичаре.

Након несреће која се догодила на Берановцу 2008. године када је једно лице из публике изгубило живот а друго задобило тешке телесне повреде доведено је у питање организовање трка за Велику награду Краљева.

Једина кружна стаза у Србији није била довољно безбедна за такмичаре и гледаоце иако су у годинама након тога одржаване ауто и мото трке. Уочи овогодишње Награде Краљева дотрајали делови стазе пресвлаче се новим слојем асфалта и то су први радови на Берановцу још од 1973. године.

"Четрдесет година није улагано у стазу. После 40 година град Краљево и Ауто-мото картинг савез Србије са пријатељима спорта, обезбедили су средства која се улажу док се закуп стазе и даље плаћа по уговореној цени као што је било и раније", каже Дејан Чоловић, председник Спортског ауто картинг савеза Србије.

Гледаоци ће предстојеће трке моћи да прате само у доњем делу аутодрома Берановац. Приступ на горњем делу, на чувеним правцима, неће бити дозвољен. Ауто-картинг савез и град Краљево потписали су иначе дугорочни уговор о техничкој сарадњи како би се стаза реконструисала у целости.

"Ми као локална самоуправа свакако смо били заинтересовани да Берановцу вратимо стари сјај. Да се поново возе ауто-трке. Ове године смо имали мото трке, али задњих 4 или 5 година нисмо имали ауто трке", каже Томислав Илић, градоначелник Краљева.

Комплетна стаза биће пресвучено новим слојем асфалта следеће године када ће Краљево истаћи кандидатуру и за трке које се бодују за шампионат Европе. Град ће конкурисати за средства код минстарства омладине и спорта, односно, Министарства саобраћаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије