Сет рециклажа

Шапчани се не двоуме шта ће са старим електричним уређајима. Камион Сет рециклаже два пута месечно прикупља електрични и електронски отпад у овом граду.

Два пута месечно камион Сет рециклаже прикупља електрични и електронски отпад у Шапцу, па грађани имају прилику да се реше старих електричних уређаја.

"Купљен је 1984. године, када ми се син родио. Радио је до недавно и одрадио је своје. Други телевизор је нешто млађи, али је тежак и да није Сет рециклаже не знам како би га и где однео", каже Драган Јовић, рашчишћавајући гаражу.

"Склони се то да не смета ми, неком ће то користити, или шта се већ ради са њима, вероватно рециклажа, а мени значи много да се склони крш, да се ослободи. Рекли су ми да нешто могу да зарадим, заувар је сваки динар у овом тешком времену", каже Драган Јовић из Шапца.

Прошле године Сет рециклажа је у целој Србији прикупила 7.000 тона електронског отпада. Са само три адресе у Шапцу је прикупљено пола камиона дотрајалих  електричних уређаја.

"Шабац је један од водећих градова у Србији према броју пријава. У њему у свакодневним акцијама прикупимо треко 3 тоне електронског отпада. Подсећамо све наше грађане, који желе да учествују у акцији Кеш за треш, да то могу учинити позивом са фиксног телефона на нашу бесплатну телефонску линију 0800250000. Том приликом потребно је да оставе списак уређаја који желе да предају као и своје податке. Када се из одређеног града сакупи довољан број позива, колеге из Сет рециклаже ће позвати грађане, затим ће екипе изаћи на терен, прикупити уређаје и исплатити грађанима новац", каже Александра Несторовић, Сет рециклажа.

За чистије окружење и прави третман електронског и електричног  отпада, надокнада зависи од врсте предатог уређаја, за мале кућне апарате 50 до 1.200 динара за замрзиваче. Зависно од величине екрана, за стари телевизор може се добити од 120 до 800 динара.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара