Крушевац, без грејања након друге хаварије

Због хаварије на магистралном топловоду у Видовданској улици у Крушевцу 2.000 корисника је без грејања од почетка сезоне. Иако је "Градска топлана" најавила да ће им радијатори бити топли то се није догодило.

Друга хаварија на магистралном воду догодила се на само пар метара од прве, чија је санација након вишедневних радова завршена. Старе топловодне цеви пукле су при покушају да се након
пуњења система у њима подигне притисак.

Радници топлане током дана рашчишћавали су терен, а према речима Драгана Аздејковића, директора ЈКП "Градска топлана" Крушевац, планира почетак замене и заваривање две цеви по 12 метара дужине.

Нормализација грејања очекује се током викенда. Већ недељу дана радијатори су хладни у јужном делу града. На потезу од трга Фонтана према Новој пијаци до улице Радована Милошевића и ОШ "Нада Поповић", што је ,кажу, око четвртина корниска прикључених на систем даљинског грејања Градске топлане.

Иако предходних дана спољна температура није била пр евише ниска, догревали су се и станови и локали у овом делу града, а за потребе вртића "Звончица"  ПУ "Ната Вељковић" обезбедила је по две грејалице за сваку васпитну групу.

"Ја се стварно извињавам грађанима. Разумем њихов бес, али морају да схвате да је то најкритичнија тачка на којој цеви нису мењане 30 година, а ми ћемо њихове рачуне умањити као и поршле године. Нико од њих неће бити оштећен." Каже Аздејковић.

За санацију пет километара најспорнијег дела мреже потребно је, кажу, око три милиона евра, што је инвестиција коју крушевачка "Градска топлана" неће моћи да реализује без помоћи ресорног министарства, што им је за наредну годину, како кажу, приоритетни задатак.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије