Директор поклонио књиге својој школи

Славиша Радовановић, директор Основне школе "Милош Савић" у Лучици код Пожаревца, поклонио је својој школи више од сто књига на француском језику. Радовановић је и професор француског језика, а својевремено је био и ђак школе у којој је данас директор.

Ретко се која школа у Србији може похвалити библиотеком од преко сто књига на француском језику. Поготово ако су поклон њеног директора.

Славиша Радовановић, директор основне школе "Милош Савић" из Лучице код Пожаревца, даровао је књиге својој школи, јер је каже добар део живота провео у њој. Осам година је био ученик, а већ девет година је директор. У ову школу ишла су и његова деца и родитељи и дедови.

Славиши Радовановићу од директорског је драже звање професора француског језика. Он је и француски студент и романописац, добитник Деретине награде. Живи у суседном селу Пругову, али се радња већине његових романа одиграва у Паризу. Наглашава да после Србије највише воли Француску.

Међу књигама су најпознатији наслови француских писаца, али и стручна литература на француском језику намењена студентима. Поклон њиховог директора за 175. рођендан школе, обрадовао је и наставнике и ђаке, јер су књиге за све узрасте и из различитих векова.

Највреднију књигу из своје библиотеке, издање Стендаловог романа Црвено и црно из 1834. године, која је припадала Јовану Дучићу, професор Славиша Радовановић поклониће пожаревачкој Народној библиотеци "Илија М. Петровић".

rts.pozarevac@rts.rs
+381 12 211 466

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара