Реконструкција моста у Ивању

У пријепољском насељу Ивање, у току је реконструкција друмског моста изграђеног шездесетих година прошлог века. Мост због чијих оштећења је била угрожена безбедност саобраћаја, спаја једно од највећих насеља са индустријском зоном и магистралним путем којим пролази кроз Пријепоље.

Колико мост олакшава и скраћује комуникацију између два насеља и две индустријске зоне, неколико хиљада житеља и на десетине привредника Ивања, схватило је по његовом затварању због реконструкције.

"Врло је тешко објаснити колико овај мост отежава саобраћај привредницима и грађанима", каже Осман Ћатић из Ивања, "али кад се буде изградио, то ће нам бити највећи дар који ће помоћи овом крају."

За житеље Ивања је, како каже Ирфан Рондић, тај мост жила куцавица. Да ће им завршетак реконструкције много олакшати живот, потврђује и Алмир Рондић.

Од почетка реконструције друмског моста дугог 52 метра и широког 5 метара, за коју су Министарство за регионални развој и локална самоуправа обезбедили готово 40 милиона динара, урађена је челична конструкција, главни носач моста и пешачке стазе.

"Сада се ради на постављању арматурне мреже за бетонирање коловозне траке", објашњава Радан Јелисавчић, из МПП "Јединство" из Севојна, "и онда остаје процес технолошког сазревања и сушења бетона до тридесет дана."

Председник Општине Пријепоље Емир Хашимбеговић истиче да је то обимна реконструкција, јер се носивост моста  повећава са десет на скоро педесет тона:

"То је изузетно значајно за општину, јер мост спаја две индустријске зоне - индустријску зону Ивање и индустријску зону Коловрат."

Овом реконструкцијом, мост у Ивању је због могућих поплава, готово метар издигнут у односу на претходни. Имаће једну коловозну и две пешачке стазе и, како се очекује, биће завршен за месец дана.

 

 

rts.uzice@.rts.rs

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије