Лего-свет у шабачком Културном центру

Ратни брод са војницима, направљен од неколико хиљада лего коцкица привукао је највећу пажњу шабачких ученика, посетилаца изложбе у Културном центру, којима је омогућено да и сами направе од коцкица оно што желе.

Ајфелова кула, макете градова, животиње само су део изложбе у шабачком Културном ценру коју ове седмице ђаци организовано посећују.

Ратни брод са војницима, направљен од неколико хиљада лего коцкица склапан је око годину дана, и привлачи највећу пажњу посетилаца изложбе.

Од малих пластичних делова, направљени су и ликови из филмова, животиње, мозаици, и познате светске грађевине високе по неколико метара.

"Деца су фасцинирана великим скулптурама, и веома ми је драго да знају елементе и теме које смо овде приказали", рекла је Катарина Јанковић Поповић, из Културног центра Шабац. "Такође, доста се играју лего коцкицама код своје куће, и то имају потребу да кажу.''

У оквиру изложбе, шабачким ђацима омогућено је да на тренутак буду лего-архитекте, и да са више од педесет килограма чувених коцкица, направе своје омиљене играчке.

Да лего није занимљив само деци, већ и одраслима, потврђују старији Шапчани, које ова изложба, подсећа на детињство.

"Наравно да је занимљиво", каже Владимир Милојевић, "то дете чучи у сваком од нас. Морам да
признам да сам, када сам био мали, желео да имам лего коцкице, али нисам их имао. Имао сам неке друге коцкице са којима сам волео да се играм."

Прве лего коцкице направљене су пре више од шест деценија, и могу се уклопити са онима које се производе данас. Имају бројне фанове у свету, а после ове изложбе и нове у Шапцу.

rts.sabac@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије