четвртак, 08.10.2015, 14:44 -> 18:20
Уочи Oпленачке бербе
Топола је спремна за 52. Опленачку бербу. У част грожђа и вина, од 9. до 11. октобра, посетиоци ће уживати у производима воћара, виноградара, старих заната и Сабору изворног народног стваралаштва.
Са једанаест хектара винограда, Арсенијевићи из Винче, убрали су педесет тона грожђа. Мерло, каберне совињон, шардоне, углавном се прераде у вино.
Гости траже и домаћу зимницу, џемове, сокове, слатко. У подруму Лукића, више од стотину тегла спремно је за Опленачку бербу. Први учесници већ су стигли у Тополу, оцењује се вино, припрема храна.
На тродневној светковини у част вина и грожђа, представиће се око две стотине излагача из целе Србије. Поред најлепших плодова са својих њива и из воћњака, посетиоцима ће понудити рукотворине и производе старих заната.
У време прослогодишњег вашара, варош подно Опленца посетило је око 250 хиљада људи. Продате су на тоне воћа и око 40 хиљада литара вина.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар