Уочи Oпленачке бербе

Топола је спремна за 52. Опленачку бербу. У част грожђа и вина, од 9. до 11. октобра, посетиоци ће уживати у производима воћара, виноградара, старих заната и Сабору изворног народног стваралаштва.

Са једанаест хектара винограда, Арсенијевићи из Винче, убрали су педесет тона грожђа. Мерло, каберне совињон, шардоне, углавном се прераде у вино.

Гости траже и домаћу зимницу, џемове, сокове, слатко. У подруму Лукића, више од стотину тегла спремно је за Опленачку бербу. Први учесници већ су стигли у Тополу, оцењује се вино, припрема храна.

На тродневној светковини у част вина и грожђа, представиће се око две стотине излагача из целе Србије. Поред најлепших плодова са својих њива и из воћњака, посетиоцима ће понудити рукотворине и производе старих заната.

У време прослогодишњег вашара, варош подно Опленца посетило је око 250 хиљада људи. Продате су на тоне воћа и око 40 хиљада литара вина.

rts.kragujevac@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије