Кикинђани на раду у Сенти

У Фабрици "Тиса аутомотив" у Сенти, која производи каблове за аутомобилску индустрију, посао је добило тридесетак Кикинђана, док је на обуци њих сто педесеторо. Они се такође надају послу у Сенти.

Међу онима који су у сенћанској фабрици добили уговор о радном ангажовању на неодређено време је 54-годишњи Небојша Китановић, дипломирани филозоф, који је након 25 година рада у банкарству проглашен технолошким вишком.

Китановић каже да је "Тиса аутомотив" једина фирма у којој је конкурисао, а да га нису питали за године: "Прошао сам тромесечни пробни рад и послодавац је задовољан мојим учинком."

Уз Китановића је и 21-годишња Кикинђанка Кристина Илишевић, техничар за компјутерско
управљање машином. Ово јој је прво радно место. И она свакодневно путује у четрдесетак километара удаљену Сенту.

"Чула сам за ово, пријавила се, положила све тестове и сада радим као контролор", задовољна је Кристина.

Акош Барна, директор "Тиса аутомотива", предочава да су они већ на почетку рада фабрике знали да у Сенти неће имати довољно радне снаге и стога су се окренули према Кикинди. Од 900 заинтересованих особа прошло је информативне разговоре у кикиндској филијали Националне службе за запошљавање.

Обуку оних који су прошли тестове финансирала је локална самоуправа. Јелена Митровић из филијале за запошљавање подсећа да ће за неколико дана још једна група завршити
обуку и биће јој понуђен уговор о раду на неодређено време.

Председник Општине Кикинда Павле Марков очекује да ће се, на основу онога што су досад показали кикиндски радници, "Тиса аутомотив" или нека друга компанија определити да отворе погон у највећој севернобанатскј општини.

У фабрици "Тиса аутомотив" у Сенти тренутно је 277 запослених, а план менаџмента је да прошири капацитете и упосли најмање 800 радника.


rts.kikinda@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије