Читај ми!

Несугласице лекара (не) одлажу операције?

Нашој редакцији у Нишу обратило се телефоном троје пацијената са Клинике за кардиоваскуларну хирургију и трансплантацију, тврдећи да им се, због несугласица лекара, одлажу операције. У КЦ "Ниш" кажу да су упознати са нарушеним међуљудским односима на тој клиници и да ће проблем брзо бити решен.

У телефонском разговору, пацијент Вукан Вујошевић тврдио је да му није свеједно што лекари на Клиници нису у добрим односима, али се у личном контакту испоставило да он телефоном није ни разговарао са вашим репортером.

На операцију је чекао, каже Вујошевић, петнаест дана и ускоро ће кући, у Алексинац.

Иако је на свим клиникама у Нишу организација посла поверена директорима клиника, два пацијента су управи Клиничког центра упутила писмо у коме тврде да су им права угрожена, истовремено тражећи да бирају хирурге који ће их оперисати.

"Изричито се противимо да током извођења хируршке интервенције, њој присуствују или учествују доктори у које наши слободно одабрани лекари немају довољно поверења." (Из писма пацијената)

Заштитница права пацијената у Нишу Ружица Ђорђевић каже да никада до сада приговора са Кардиоваскуларне клинике није било, напомињући да пацијенти немају права да бирају лекара у терцијарној заштити.

Осам од десет кардиоваскуларних хирурга, осам анестезиолога и сви специјализанти обавестили су управу да поједини лекари манипулишу пацијентима, кршећи тако етички кодекс здравствених радника.

У међувремену, стручни конзилијум је утврдио да двојици незадовољних пацијената операција у Нишу није ни била потребна.

rts.nis@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије