За гледање сајам, за куповину пијаца

Колико се купују нови, а колико половни аутомобили проверавали смо на сајму аутомобила у Нишу и на нишкој ауто-пијаци.

Нишки сајам аутомобила за три дана посетило је око двадесет хиљада љубитеља четвороточкаша. Ипак, куповало се мање него претходних година.

Појављивање на сајму дистрибутери ипак сматрају добрим потезом. "У принципу смо здовољни", каже Сања Гроздановић, јер велики број неодлучних купаца је дошао да потврди неку своју набавку."

Медју пет српских премијера, највеће интересовање владало је за најскупљи модел - Ауди Q7, али само за разгледање и фотографисање, јер са ценом од 83.000 евра купца није нашао.

"Возила средње класе се највише продају и гледају", наглашава Оливер Пауновић, организатор Ауто-мото феста. "Наравно гледају се и остала возила, али она од 12 до 18 хиљада евра су на првој црти."

На ауто-пијаци нове власнике сваке недеље чека на стотине аутомобила - од оних старих, који коштају тек неколико стотина евра до знатно новијих и скупљих. Али, и тамо се више гледа него што се купује.

Фолксваген стар 12 година и потпуно опремљен, на ауто-пијаци кошта 3.200 евра, а нов нешто више од 20.000 евра. И поред тога, на купца чека девет месеци.

Нешто је боља продаја можда једино преко интернета, где се и продавци возила и они који траже аутомобил све чешће оглашавају. У сваком случају, и нови и половни аутомобили имају своје купце: екипа РТС-а гужве је затекла и на Сајму аутомобила и на ауто-пијаци.

rts.nis@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије