Уништена два мини-пич терена у Ваљеву

Са циљем да младима у Србији обезбеде боље услове за бављење спортом Фудбалски савез и Министарство омладине и спорта добили су донацију норвешке Владе и 2010. године отворили 52 мини-пич терена широм Србије. Два терена у Ваљеву после пет година нису за употребу, што због неадекватног одржавања, што због деловања хулигана, а и прошлогодишња поплава је учинила своје.

Фудбалски мини-пич терен у Првој основној школи у Ваљеву ученици нису користили у претходне две школске године. Ограда је у лошем стању, небезбедна је. Подлога терена није ни налик на оно што је била.

Бар пет пута из локалног буџета и Прва основна школа добијала је новац за поправку, али то није зауставило деструктивце да долазећи после наставе, ноћу и викендом уништавају терен.

"Нису спорна деца да користе, али улазе старији, улазе, вероватно, и неки хулигани, да их тако назовем, који су ово демолирали, нажалост. Требало би то да служи свима, не само школи, тако би требало да буде, али то је уништено", каже Александар Остојић, наставник физичког васпитања у Првој основној школи у Ваљеву.

У бољем стању је мини-пич терен у ваљевском Насељу В пук, који већ пет година користе млађе категорије ФК "Раднички" и рекреативци свих генерација. Једино улагање било је фарбање ограде, а прошлогодишња поплава сасвим је оштетила подлогу.

"Људи стручни који одржавају ове терене, који су ове године код нас били да би средили терен ФК "Будућност" и травнати терен ФК "Раднички", погледали су и ову подлогу. Нажалост, гранулација и чешљање овде више не би имали никакве сврхе", каже Александар Мијаиловић, директор Установе за физичку културу "Валис".

Да ли ће бити дефинисан начин одржавања мини-пич терена у Ваљеву и добијен новац за поправку - није извесно. Ради подсећања, овако су изгледали у лето 2010. године, када је Влада Норвешке, Фудбалски савез и Министарство омладине и спорта уложили милион и по евра и отворили 52 терена у Србији.

rts.valjevu@rts.rs
+381 14 236 255

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара